Wat zijn de nadelen van beleggen in goud?

Nadelen van beleggen in goud

Er zijn zeker ook nadelen verbonden aan het beleggen in goud. Het is van belang om je vooraf bewust te zijn van deze risico’s en nadelen

  1. Een van de grootste nadelen van beleggen in goud is dat het niet rendeert en cashflow oplevert. Bij andere beleggingen krijg je rente, dividend, coupons, huurpenningen, etcetera. Goud produceert niets en qua rendement is er alleen een mogelijke waardestijging op de lange termijn. Dit maakt goud minder interessant voor cashflow beleggers die maandelijks of per kwartaal een kasstroom willen ontvangen
  2. Een ander nadeel van beleggen in goud is dat er opslagkosten betaald moeten worden als je het professioneel wilt opslaan bij een betrouwbare partij. Uiteraard kan goud ook bewaard worden in uw eigen huis, de vraag is echter of u zich daar goed bij voelt. Daarnaast dient u dan een kluis aan te schaffen voor veilige opslag.
  3. De goudprijs is grillig en lastig te voorspellen op korte termijn. Aangezien goud geen cashflow oplevert, moeten beleggers het primair hebben van een eventuele stijging van de koers (prijs) van goud. Dit is met name op korte termijn een onzekere factor die afhangt van economische omstandigheden, geopolitieke situatie en nog een veelheid aan andere factoren.
Beleggen in goud heeft ook nadelen. Denk aan gebrek aan cashflow, opslagkosten en een lastig te voorspellen goudprijs