Wat is een crypto belegging?

Cryptocurrencies zijn digitale valuta’s. Deze kunnen worden verhandeld via onder andere exchanges. Beleggers kunnen speculeren op stijgingen en dalingen, net zoals bij andere meer traditionele valuta. De AFM houdt tot op heden slechts beperkt toezicht op deze vorm van beleggen dus verdiep u in deze materie alvorens te gaan beleggen in cryptovaluta. Wij benadrukken dat crypto beleggingen zeer volatiel zijn (er is veel beweeglijkheid dus koersen gaan hard omhoog en omlaag) dus het is van belang om vooraf te bepalen hoeveel risico u wil en kan lopen. Wij raden aan slechts een klein deel van uw beleggingsportefeuille te beleggen in cryptovaluta. Denk bijvoorbeeld aan maximaal 5% van uw totale beleggingsportefeuille. Ook binnen cryptovaluta kunt u uiteraard spreiding aanbrengen (bitcoin, ethereum, ripple, cardano, etcetera)

Er zijn zeer veel cryptocurrencies verhandelbaar, ieder van hen met unieke eigenschappen en toepassingen. Tot op heden hebben slechts weinig cryptomunten een significante beurswaarde. Zowel bitcoin alsook ethereum hebben wel een zeer grote beurswaarde (marketcap). Er zijn duizenden cryptomunten maar de meest bekende (naast bitcoin en ethereum natuurlijk) zijn, ripple, solana, cardano, etcetera.

Wil u graag starten met het beleggen in crypto valuta en beginnen met beleggen in bitcoin? Bitvavo is de nr 1 crypto exchange in Nederland. U kan zich hier aanmelden voor het openen van een account bij Bitvavo.

Bitcoin is de bekendste cryptomunt en vertegenwoordigt een aanzienlijke beurswaarde