Hoe koopt u aandelen en bij welke broker?

Er zijn diverse aandelen brokers in Nederland

U heeft inmiddels de beslissing gemaakt om te gaan beleggen, heel verstandig! U weet uw beleggingsdoelstelling, uw beleggersprofiel, uw beleggingshorizon en uw beleggingsstrategie. Fantastisch, we gaan beginnen met daadwerkelijk beleggen!

Wat is de eerste stap nadat u uw huiswerk heeft gedaan? Juist, het uitkiezen van een broker (een beleggingsplatform) dat bij u past. Er zijn meerdere brokers in Nederland actief en via hun platform kan je direct aandelen kopen. Zij rekenen daarvoor wel verschillende vergoedingen dus het is verstandig om u vooraf te verdiepen in de kosten van deze brokers en te bepalen welke broker het beste bij uw situatie past.

 1. De Giro:
  Dit is een zeer bekende broker in Nederland die bekend staat om een gebruikersvriendelijk handelsplatform en relatief lage kosten. Het beleggingsplatform van De Giro is erg gebruikersvriendelijk en is geschikt voor zowel de startende alsook gevorderde beleggers.
 2. Saxo Bank (voorheen ook wel bekend als Binckbank)
  Saxo Bank heeft het voormalige Binckbank overgenomen en is ook een erg bekende broker in Nederland. Het platform van Saxo bank staat toe om een demo account te openen om alvast te oefenen alvorens echt te gaan beleggen. Het platform is zeer uitgebreid en gebruikersvriendelijk waardoor elk type belegger goed uit te voeten kan
 3. Etoro
  Etoro heeft een uniek concept toegevoegd aan het beleggingsplatform: een sociale component van samen handelen en van elkaar leren. Doordat u de mogelijkheid heeft ’trades’ van andere succesvolle beleggers in te zien, kan u meer beleggingskennis opdoen en daardoor ook zelf succesvoller worden.
 4. Bux Zero
  Bux Zero heeft een unieke propositie in de markt: u kan beleggen zonder dat er kosten gemaakt hoeven te worden (‘zero’ verwijst naar ‘zero costs’, dat wil zeggen ‘geen kosten’. Daardoor is de drempel om te gaan beleggen bij Bux Zero erg laag. Houdt u in uw achterhoofd dat Bux Zero alleen een mobiele applicatie heeft.
 5. Brand New Day
  Brand New Day heeft een beleggingsplatform dat meer gericht is op lange termijn beleggers in plaats van korte termijn handelaren. Dit is vooral interessant voor beleggers die beleggen voor hun pensioen, lijfrente, etc.

Er zijn zeker nog meer brokers in Nederland maar voor de startende belegger zijn deze 5 aandelen brokers een prima mogelijkheid om te beginnen met beleggen.

U kan starten met beleggen in aandelen door de juiste broker te selecteren die past bij uw situatie en beleggingsdoelstellingen