Hoe kan ik meer kennis opdoen om succesvol te beleggen?

Meer kennis opdoen is belangrijk om succesvol te beleggen

Wat ons betreft is het van groot belang om meer beleggingskennis te vergaren alvorens te starten met beleggen. Meer kennis over beleggen leidt tot betere investeringsbeslissingen en die leiden vervolgens tot betere beleggingsresultaten en winsten.

Stel dat u zou beginnen met beleggen zonder te weten wat uw beleggingsprofiel is (defensief, neutraal, offensief), geen idee heeft van uw beleggingsdoelstellingen (pensioen, aanschaf auto, kinderen laten studeren, etc), vooraf geen beleggingsstrategie heeft bepaald en u niet nagedacht heeft over verschillende beleggingscategorieen en spreiding. Hoe succesvol denkt u dat u zal zijn met deze benadering van beleggen? Juist, uiteraard is de kans op beleggingssucces erg klein als uw huiswerk niet gedaan heeft vooraf. Kortom, doe vooraf uw (beleggings)huiswerk en investeer in uw beleggingskennis.

Hoe kan ik meer leren over beleggen en mijn beleggingskennis vergroten?

Er zijn veel verschillende manieren om kennis op te doen over beleggen. Onderstaand een aantal opties:

  1. Er zijn diverse beleggingscursussen te volgen bij beleggingsexperts die al jaren in het vak zitten.
  2. Lees verschillende beleggingsboeken. Er zijn gelukkig uitstekende boeken geschreven over beleggen en investeren en wij raden u aan om een aantal beleggingsboeken aan te schaffen
  3. Volg financieel nieuws. Het Financieel Dagblad is in Nederland de meest toonaangevende krant op financieel vlak. Als u dagelijks een half uurtje deze krant leest, doet u ongetwijfeld meer beleggingskennis en economische kennis op
  4. Luister podcasts over beleggen. Diverse podcasts richten zich op beleggen en actuele economische ontwikkelingen. Terwijl u bijvoorbeeld ’s ochtends naar uw werk rijdt, kan u uw beleggingskennis vergroten.
  5. Luister radio zenders met focus op financieel nieuws. In Nederland is BNR de marktleider op het gebied van financieel nieuws. Dagelijks wordt er verslag gedaan van beurs ontwikkelingen en nieuws over financiele markten.

Kennis is de basis om succesvol te kunnen beleggen. Investeer in uw beleggingskennis alvorens te starten met beleggen