Waarom beleggen in vastgoed?

Direct en indirect rendement vastgoed

Het investeren in vastgoed kan interessant zijn aangezien de rendementen op lange termijn vaak best hoog zijn. Het investeren in stenen levert op twee manieren rendement op. Enerzijds is er op lange termijn vaak de waarde groei van het onderpand (indirect rendement). Daarnaast is er natuurlijk ook de maandelijkse cashflow in de vorm van huuropbrengsten (direct rendement).

Deze huurpenningen zijn een maandelijkse vaste inkomstenbron die goed voorspelbaar is en waarmee je op termijn ook je hypotheek kan af gaan betalen. Deze huurinkomsten kunnen ook gebruikt worden om een vastgoedportefeuille verder uit te breiden. Ook de lange termijn overwaarde kan gebruikt worden (d.m.v. herfinancieren) om meer vastgoed aan te schaffen.

Investeren in vastgoed levert op 2 manieren rendement op. Door meer kennis van vastgoed te vergaren, haalt u betere rendementen en loopt u minder risico

Vastgoed beleggingen beschermen u tegen inflatie

Investeren in stenen helpt u tegen de risico’s van inflatie dat uw spaargeld kan uithollen. Jaarlijks kan u de huur verhogen van uw pand (inflatie correctie genoemd) zodat uw rendement op peil blijft. Daarnaast groeit de waarde van het onderpand op lange termijn en meestal wordt de inflatie hiermee meer dan goed gemaakt.

Vastgoed zorgt voor stabiliteit

Onroerend goed is een zeer stabiele investering, met name als u een lange termijn focus heeft. Beleggen in aandelen op de beurs is vaak erg onrustig en de koersen schommelen continue. Ook het beleggen in crypto’s is zeer volatiel en kan u onrustig maken. Vastgoed daarentegen geeft u rust en stabiliteit waardoor u zich niet dagelijks zorgen hoeft te maken over dagkoersen.

Vastgoedbeleggingen zijn op lange termijn doorgaans stabiel en zorgen voor rust in uw portefeuille